Kabelaringen

Onze kabelaringen worden vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. Dit zorgt ervoor dat onze kabelaringen na vele jaren hun kleur nog steeds goed vasthouden. Dankzij onze computergestuurde touwbaan kunnen we een constante kwaliteit garanderen.

 Mogelijke diameters en kleuren

Standaard leveren we de kabelaringen in de diameters 40, 48, 64, 72, 80, 88, 96, 100, 110 of 120 mm. Andere diameters eventueel op aanvraag. Onze kabelaringen zijn leverbaar in de volgende kleuren: zwart, grijs en bruin (kokos). Standaard krijgen onze kabelaringen een rvs-staaldraad kern.

Turkse knoop

Zowel onze kabelaringen als leguanen kunnen we voorzien van een turkse knoop. De afmetingen van de turkse knoop worden bepaald aan de hand van de afmetingen van de kabelaring of leguaan.

Mogelijke afwerkingen kabelaringen

Om de kabelaring te kunnen spannen worden de uiteinden standaard voorzien van een oog met een RVS-kous zodat hier een spanner aan bevestigd kan worden. We kunnen de kabelaringen echter ook op andere manieren afwerken.
Mogelijkheden:
- Uitgepunt met een draadeind
- Uitgepunt met een oog
- afgekapt met draadeind
- afgekapt met oog

 

 

De kwaliteit van onze kabelaringen

De kabelaringen zijn vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De kabelaring bestaat uit vier strengen met in de midden een kern met een RVS staaldraad. Alle stalen onderdelen aan de kabelaring zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

  • Een kabelaring met leguaan en turkse knoopEen kabelaring met leguaan en turkse knoop
  • Een grijze kabelaring met leguaanEen grijze kabelaring met leguaan
  • Een kabelaring met uitgepunte einden.Een kabelaring met uitgepunte einden.
  • Een kabelaring met leguaanEen kabelaring met leguaan
  • Kabelaring van touwfabriek schoutenKabelaring van touwfabriek schouten
  • Een kabelaring met leguaan van Touwfabriek SchoutenEen kabelaring met leguaan van Touwfabriek Schouten
  • Kabelaring aan een kant uitgepunt, andere kant afgekapt. Kabelaring aan een kant uitgepunt, andere kant afgekapt.

Kabelaring referentie

"

Gezegd moet worden dat het bezoek aan de Touwfabriek van de Gebr. Schouten een goede indruk bij ons achterliet – vertrouwen – geen gladde verkooppraatjes, maar getuigend van deskundigheid. Het is een echt familiebedrijf dat gerund wordt door vader Schouten met zijn drie zoons – geen overhead kosten. Vandaar hun gunstige prijsstelling.
Ik ben overtuigt van het kwaliteitsproduct dat door hen geleverd wordt.

Arend Schram


"