Kabelaringen

Onze kabelaringen worden vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. Dit zorgt ervoor dat onze kabelaringen na vele jaren hun kleur nog steeds goed vasthouden. Dankzij onze computergestuurde touwbaan kunnen we een constante kwaliteit garanderen.

 Mogelijke diameters en kleuren

Standaard leveren we de kabelaringen in de diameters 40, 48, 64, 72, 80, 88, 96, 100, 110 of 120 mm. Andere diameters eventueel op aanvraag. Onze kabelaringen zijn leverbaar in de volgende kleuren: zwart en bruin (kokos). Standaard krijgen onze kabelaringen een rvs-staaldraad kern.

Turkse knoop

Zowel onze kabelaringen als leguanen kunnen we voorzien van een turkse knoop. De afmetingen van de turkse knoop worden bepaald aan de hand van de afmetingen van de kabelaring of leguaan.

Mogelijke afwerkingen kabelaringen

Om de kabelaring te kunnen spannen worden de uiteinden standaard voorzien van een oog met een RVS-kous zodat hier een spanner aan bevestigd kan worden. We kunnen de kabelaringen echter ook op andere manieren afwerken.
Mogelijkheden:
- Uitgepunt met een draadeind
- Uitgepunt met een oog
- afgekapt met draadeind
- afgekapt met oog

 

 

De kwaliteit van onze kabelaringen

De kabelaringen zijn vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De kabelaring bestaat uit vier strengen met in de midden een kern met een RVS staaldraad. Alle stalen onderdelen aan de kabelaring zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

  • Een kabelaring met leguaan en turkse knoopEen kabelaring met leguaan en turkse knoop
  • Een kabelaring met uitgepunte einden.Een kabelaring met uitgepunte einden.
  • Een kabelaring met leguaanEen kabelaring met leguaan
  • Kabelaring van touwfabriek schoutenKabelaring van touwfabriek schouten
  • Een kabelaring met leguaan van Touwfabriek SchoutenEen kabelaring met leguaan van Touwfabriek Schouten
  • Kabelaring aan een kant uitgepunt, andere kant afgekapt. Kabelaring aan een kant uitgepunt, andere kant afgekapt.

Kabelaring referentie

"

Een jaar geleden heb ik me intensief bezig gehouden - eigenlijk een hele studie - met kabelaringen die op de markt zijn. Ben toen bij de Gebr. Schouten uit Ouderkerk a/d IJssel uitgekomen. Natuurlijk ook al heb je een keus gemaakt, blijft het je naderhand boeien - was dit wel de juiste keus. Onderweg op vakantie - ronde van Nederland - blijf je kabelaringen vergelijken.
In deze vergelijking raak ik er steeds meer van overtuigd de juiste keus gemaakt te hebben.
Kabelaring van andere fabrikanten ben ik ook tegengekomen - nota bene bij een kennis die ons aanriep nabij Echternerbrug. Een Rego van 10,50 meter uitgerust met een kabelaring van een andere fabrikant. Ik heb mijn mening daar niet uitgesproken, maar het verschil was zeer duidelijk toen wij langszij lagen. Zeer onregelmatig geknoopt - minder stevige structuur etc.
Ik hou het op de kabelaring van de Gebr. Schouten.

Arend Schram


"