Leguanen

Wij produceren zowel opgebreide leguanen op de kabelaring als losse leguanen.
Onze leguanen worden vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De vulling bestaat ook uit ditzelfde rotvrije materiaal.

 Een losse leguaan kan aan de uiteinden worden voorzien van RVS-ketting of een RVS-puntkous. Ook kan naar wens de leguaan in het midden voorzien worden van een stukje RVS-ketting als ophangpunt als er geen ondersteuning aanwezig is op de boeg.
Alle stalen onderdelen aan de leguaan zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

Mogelijke modellen en kleuren

Op onze eigen schiemansafdeling kunnen we elk model leguaan maken. Onder andere een leguaan voor een half ronde boeg, een scherpe boeg of een doerak model.
Onze leguanen leverbaar in de volgende kleuren: zwart en bruin (kokos).

Turkse knoop

Zowel onze kabelaringen als leguanen kunnen we voorzien van een turkse knoop. De afmetingen van de turkse knoop worden bepaald aan de hand van de afmetingen van de kabelaring of leguaan.

De kwaliteit van onze leguanen

De leguanen zijn vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De kabelaring bestaat uit vier strengen met in de midden een kern met een RVS staaldraad. Alle stalen onderdelen aan de kabelaring zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

  • Een kabelaring met leguaan en turkse knoopEen kabelaring met leguaan en turkse knoop
  • Doerak LeguaanDoerak Leguaan
  • Een kabelaring met leguaan van SchoutenEen kabelaring met leguaan van Schouten
  • Onze leguanen worden door vakmensen geknooptOnze leguanen worden door vakmensen geknoopt
  • Detailfoto van een turkse knoopDetailfoto van een turkse knoop

Leguaan referentie

"

Een jaar geleden heb ik me intensief bezig gehouden - eigenlijk een hele studie - met kabelaringen die op de markt zijn. Ben toen bij de Gebr. Schouten uit Ouderkerk a/d IJssel uitgekomen. Natuurlijk ook al heb je een keus gemaakt, blijft het je naderhand boeien - was dit wel de juiste keus. Onderweg op vakantie - ronde van Nederland - blijf je kabelaringen vergelijken.
In deze vergelijking raak ik er steeds meer van overtuigd de juiste keus gemaakt te hebben.
Kabelaring van andere fabrikanten ben ik ook tegengekomen - nota bene bij een kennis die ons aanriep nabij Echternerbrug. Een Rego van 10,50 meter uitgerust met een kabelaring van een andere fabrikant. Ik heb mijn mening daar niet uitgesproken, maar het verschil was zeer duidelijk toen wij langszij lagen. Zeer onregelmatig geknoopt - minder stevige structuur etc.
Ik hou het op de kabelaring van de Gebr. Schouten.

Arend Schram


"