Leguanen

Wij produceren zowel opgebreide leguanen op de kabelaring als losse leguanen.
Onze leguanen worden vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De vulling bestaat ook uit ditzelfde rotvrije materiaal.

 Een losse leguaan kan aan de uiteinden worden voorzien van RVS-ketting of een RVS-puntkous. Ook kan naar wens de leguaan in het midden voorzien worden van een stukje RVS-ketting als ophangpunt als er geen ondersteuning aanwezig is op de boeg.
Alle stalen onderdelen aan de leguaan zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

Mogelijke modellen en kleuren

Op onze eigen schiemansafdeling kunnen we elk model leguaan maken. Onder andere een leguaan voor een half ronde boeg, een scherpe boeg of een doerak model.
Onze leguanen leverbaar in de volgende kleuren: zwart en bruin (kokos).

Turkse knoop

Zowel onze kabelaringen als leguanen kunnen we voorzien van een turkse knoop. De afmetingen van de turkse knoop worden bepaald aan de hand van de afmetingen van de kabelaring of leguaan.

De kwaliteit van onze leguanen

De leguanen zijn vervaardigd van speciaal ontwikkelde garens met hoge UV bestendigheid, hoge slijtweerstand en betere kleurechtheid. De hoge UV-stabilisator in het garen zorgt dat het een goede weerstand biedt tegen de inwerking van het zonlicht. De kabelaring bestaat uit vier strengen met in de midden een kern met een RVS staaldraad. Alle stalen onderdelen aan de kabelaring zijn van hoogwaardig roestvast staal (RVS), AISI 316 dus ook zeewaterbestendig.

  • Een kabelaring met leguaan en turkse knoopEen kabelaring met leguaan en turkse knoop
  • Doerak LeguaanDoerak Leguaan
  • Een kabelaring met leguaan van SchoutenEen kabelaring met leguaan van Schouten
  • Onze leguanen worden door vakmensen geknooptOnze leguanen worden door vakmensen geknoopt
  • Detailfoto van een turkse knoopDetailfoto van een turkse knoop

Leguaan referentie

"

Drie weken geleden werd de kabelaring afgeleverd op een pallet keurig verpakt in velen lagen plastic. Na het doorsnijden van de lagen plastic kwam een schitterende nieuwe kabelaring te voorschijn.
Wij hebben eerst de kabelaring rond het schip gehangen met dunne lijntjes aan de railing, de kabelaring is door Schouten voorzien van een merkteken in het midden.
Het bevestigen is ons 100% meegevallen.
Wij zijn erg tevreden over de afwerking door de Firma Schouten, en ons scheepje ziet er weer keurig uit.

Jacques van Dijk, drammer Pescado


"